Uppdateringar 2000

     Första sidan  |  E-post   

Uppdaterad 2007-01-08

 

00-12-28: Årets sista uppdatering. En ny sida som beskriver faserna i ett saneringsprojekt har lagts till. En fördjupning planeras framöver. Lagstiftningen har kompletterats med länk till Miljöbalksutbildningen samt ytterligare lite förtydliganden om ansvarsfrågan.

00-12-18: Fortsatta layoutändringar av webbplatsen. Lite nytt på Nordiska länkar och Övriga länkar. 

00-12-13: En ordentlig layoutändring av förstasidan har gjorts för att göra den tydligare och samtidigt snabbare. Den får ligga ute ett tag så jag får känna efter om det är rätt så här.

00-12-11: En ny undersida har tillkommit, Nordiska länkar, som du hittar via Entreprenörer eller via Konsulter. Meningen är att visa på några exempel på företag inom branschen i våra grannländer. Jag har också lagt till Nordisk Ekoteknik och Sprinklerhuset bland entreprenörerna samt B&B Geofysik bland konsulterna. Största ändringen är dock att knapparna på förstasidan ersatts av vanliga textlänkar. Sidan blev allt mer trög att ladda så en ändring var nödvändig.

00-12-05: Swecol har bytt namn till IEH vilket ändrats på sidorna. Direktlänkar har lagts till från Forskning till COLDREM-projekt. 

00-11-28: Vitea utgår som partnerprogram och Skandia Fonder tillkommer. Bildlänk kommer upp inom ett par dagar. En annan nyhet från konsultsidan är att KM nu har blivit en del av J&W. Jag har också gjort en engelsk version av Juridisk hjälp.

00-11-26: Några nya länkar har lagts in under Forskning. En rejäl uppdatering av den sidan kommer att ske de närmaste veckorna.

00-11-20: Liten uppdatering med ett par tillägg till Länkar. SGF och Kretsloppsrådet tillkommer.

00-11-15: Jag har lagt upp en beskrivning av Markfilter som du hittar via Teknik och Fysikaliska metoder. Under Juridisk hjälp har Lagerlöf & Leman Advokatbyrå tillkommit.

00-11-08: Idag har jag lagt till konsultföretaget Midvatten AB. Under Länkar är Byggtorget ett utmärkt tillskott för att hitta fram till artiklar och rapporter som skrivits om förorenad mark de senaste åren. Enligt uppgift från dem själv finns 1338 referenser till ämnet.

00-11-07: Lite layoutförändringar på sidorna och en bättre struktur på Länksidan som också har kompletterats med lite nytt material.

00-11-04:Nytt företag har tillkommit under Entreprenörer, Styrud AB, som erbjuder teknisk lösning genom borrning kombinerat med biologisk sanering.

00-11-02: Jag fortsätter att översätta den engelska delen av siten. För närvarande finns Konsulter, Entreprenörer och Laboratorier klara. Dessutom "Om sidan" och Sponsorer. Utöver det har jag lagt till Swesoil under Entreprenörer.

00-10-31: Några nya länkar har har lagts till sidan "Utlandet". Domstolsverket där man hittar Miljödomstolarna finns nu med på Lagstiftningssidan. En del mindre tillägg och justeringar har gjorts på andra sidor.

00-10-25: En liten utökning av den engelska delen har gjorts. Konsulter och Annonsera-sidorna har översatts till engelska. Ljunga Lab AB har tillkommit på Laboratoriesidan. Gula Sidorna har lagts till i affiliateprogrammet. Passa på att göra sökningar via MarksaneringsInfo. En notering som kan göras är att man på de flesta större sökmotorer på Internet nu får en träff på den här webbplatsen vid sökning på "marksaneringsinfo". Siten har också fått en länk från Swecols länksidor med egen ämnesrubrik.

00-10-23: En engelskspråkig start och informationssida har lagts till. Inga övriga sidor finns ännu på engelska utan syftet är bara att man ska kunna få en inblick i vad webbplatsen handlar om. Konsultlistan har utökats, likaså Länksidan. Svenska exempel och Utlandet är två andra sidor som fått lite mer innehåll.

00-10-22: Ytterligare länkar under Juridisk hjälp samt lite förtydliganden om sidan under länken Om sidan.

00-10-22: Nu har några länkar till advokatbyråer lagts in under Juridisk hjälp.

00-10-19: Några nya konsulter har tillkommit idag. Dessutom har IVL satts upp bland konsulter, forskning och laboratorier.

00-10-18: Nytt utseende på första sidan. Det blir ett test för att se hur det känns några dagar. Jag har lagt till ett par nya Entreprenörer på listan och lite nya länkar på Länksidan. Ytterligare ett laboratorium har tillkommit.

00-10-16: En ny kategori "Juridisk hjälp" läggs upp. Sidan kommer att omfatta en lista på advokatbyråer och annan juridisk kompetens men finns ännu endast med för att markera en kommande nyhet. Förslag mottas gärna på specialister inom frågor rörande förorenade fastigheter och ansvarsutredningar. Ytterligare ett företag, EMV, har tillkommit bland Entreprenörer. Bland laboratorier har ALcontrol tagits med.

00-10-10: Idag har jag bättrat på Lagstiftningssidan efter några bra påpekanden från Jordnära. Den delen har varit lite åsidosatt tidigare. Lite nya länkar har lagts till under Forskning och Myndigheter.

00-10-09: Jag har lagt till vanliga länkar till sidorna längst ner på första sidan. Det är en liten säkring mot fel i funktionen hos knapparna i menyn. Dessutom har bokhandeln AdLibris kommit in som ny via affiliateprogrammet. Prova på att handla böcker direkt via datorn!

00-10-08: En helt ny layout på hela siten har blivit klar. Rubriken Naturvetenskapligt har fått kliva av tills vidare och istället har Forskning och Laboratorier lyfts fram som huvudsidor. Nyhetsrubriker via iSyndicate kan läsas på första sidan. De uppdateras flera gånger per dag. Relevansen för ämnet varierar men ofta finns intressanta händelser bevakade. Bland entreprenörerna har en länk lagts till Eko-Tecs företagspresentation. Mer är på gång!

00-09-29:Lite finjusteringar i koden samt en komplettering med länk till Jordnära som är ett konsultföretag med Miljöbalken som specialitet. Du hittar länken på Lagstiftningssidan. På Konsultsidan har Prikon samt VA-Teknik & Vattenvård tillkommit.

00-09-24:Har lagt till Minpro AB bland analyslaboratorier som du hittar via Konsultsidan.

00-09-18:Idag har jag rättat till lite fel som har spökat till scripten på förstasidan. Förhoppningsvis fungerar det bättre nu. Jag får i alla fall inte felmeddelanden. Skicka ett mail till mig om det är problem.

00-09-16:Ytterligare en entreprenör har lagts till på listan. Oden Anläggning AB i Kumla som har stor erfarenhet av bensinstationssaneringar.

00-09-12: En beskrivning av en kemisk behandlingsmetod finns nu inlagd under Teknik/Kemiska där du hittar en länk till "Kemisk lakning"

00-09-11: Lite nya länkar har lagts till under "Samlade Länkar". Har också rättat lite felaktigheter på några sidor.

00-09-09: Jag har utökat beskrivningarna över behandlingsmetoder med Termisk avdrivning. Du hittar den via Teknik/Termiska och länk i texten till termisk avdrivning.

00-09-06: Idag har jag utökat listan med Entreprenörer och även lagt till ytterligare Konsulter under respektive sida.

00-09-02: Biologiska saneringsmetoder finns nu beskrivna under Teknik/Biologiska.

00-08-31:Nu har jag lagt in beskrivningar av jordtvätt och vakumextraktion. Du hittar det under Teknik/Fysikaliska. En länk till välgörenhetssiten Webaid har lagts till längst ner på sidan. Klicka på bannern och sponsorer skänker pengar till behövande. OBS! 90-konto. Prova också VITEA sjukvårdupplysning. Registrera dig gratis och spara in läkarbesök.

00-08-28:Har endast gjort lite layoutändringar som förenklar kommande arbete med siten. Lite nytt under samlade länkar.

00-08-24:Det har tillkommit en sida med några analyslab som hanterar jordprover. Du hittar den från Konsultsidan.

00-08-23:Jag har lagt till lite reklambanners som med din hjälp kan hjälpa mig att bygga vidare på hemsidan. Klicka gärna på någon. Stepstone är ett utmärkt ställe om du vill titta efter nytt jobb. Pricerunner är den bästa platsen för att jämföra priser på olika varor. Euroseek är en användbar sökmotor. Hos Fondex kan du jämföra fonder så här inför pensionsvalet.